kleding bamboo
Bamboe of Bamboo; waarom kies je voor kleding gemaakt van Bamboe?
26 oktober 2018
Show all

Waarom houden wij van bamboe kleding?

Bamboe Kleding online

Bamboe kleding, maar waarom eigenlijk?

Kleren moeten lekker zitten en leuk zijn om naar te kijken. Ja toch? Wat dan als die zelfde leuke en hippe kleding gemaakt kan worden van een duurzaam materiaal zoals bamboe?

Dan heb je mooie draagbare mode, gemaakt van een plant die weinig tot geen negatieve impact op de bodem heeft waar die op groeit.

Wij denken dat dat een heel goed idee is, wij willen graag leuke en hippe kleren dragen, maar willen niet dat ons gebruik van grondstoffen zo groot is dat de aarde er last van heeft.

Met bamboe kan dit!

De bamboe die gebruikt wordt om kleding van te maken is een snelgroeiende grassoort die geteeld wordt in China. Dit gebeurt dan veel op grond waarop een ander gewas niet kan groeien.

Deze plant heeft bijna geen water nodig, dus tel uit de winst die dat al oplevert voor de wereld.

Bamboe heeft ook geen pesticiden nodig om ongedierte weg te houden, dat kan deze plant helemaal uit zichzelf!

Ok, terug naar de kleding!

Textiel van bamboe wordt gemaakt met cellulose vezels afkomstig van de bamboe plant. Deze vezels worden middels een proces zacht gemaakt, waardoor de zachte stof ontstaat. Dit proces lijkt op het viscose proces en wordt steeds milieuvriendelijker gemaakt.

En dan nu van textiel naar mode

Nu we weten hoe we van de bamboe plant (grassoort) textiel kunnen maken willen we daar natuurlijk ook leuke moderne kleding van maken.

Een aantal duurzame labels is hiermee aan de gang gegaan en dat heeft al een hoop leuke stijlen opgeleverd.

Zo ontwerpt het mooie label Thought (voorheen Braintree) mooie en hippe bamboe mode voor vrouwen, zoals leuke jurkjes, leggings en heerlijke broeken die ook heel goed te dragen zijn bij het sporten!

Naast de afwisselende collectie is er ook een vaste collectie waarin bamboe sokken en bamboe ondergoed wordt gepresenteerd voor mannen en vrouwen.

In de Bamboe Fashion Shop vind je een ruime, altijd groeiende, collectie van bamboe kleding die aan de ene kant hip en modern zal zijn en aan de andere kant hele mooie basics biedt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.